Drobečková navigace

Úvod > Škola > Aktuality > INFORMACE K ZAHÁJENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2021/22

INFORMACE K ZAHÁJENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2021/22



Datum konání:
1.9.2021

INFORMACE K ZAHÁJENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2021/22

Slavnostní zahájení školního roku proběhne 1.9.2021 od 7:30 ve třídách s třídními učiteli. Předpokládaný konec výuky je do odjezdu autobusů v 9:00. Ke vstupu do budovy školy bude k dispozici vchod z ulice Na Balkáně, protože probíhá rekonstrukce povrchů a příjezdové cesty v okolí školy. Proto bych vás chtěl poprosit o trpělivost v době probíhajících prací, kdy bude přístup do školy omezen po dobu dvou měsíců dle průběhu prací.

  1. Testování žáků

Testování žáků Ag testy proběhne v termínech 1.9., 6.9., 9.9, (1. třída 2.9.).

Žáci, kteří odmítnou testování, musí nosit ochranu úst po celou dobu pobytu ve budově školy, aktivně se neúčastní Tv a nezpívají v Hv.

V případě, že netestovaný žák odmítne nosit ochranu úst, musí opustit budovu školy. V tomto případě se na rozdíl od loňského roku dle novely vyhlášky MŠMT absence automaticky neomlouvá a rodiče nemohou nechat dítě doma z rodinných důvodů.

  1. Testovaní žáci musí nosit ochranu úst pouze při pohybu ve společných prostorách.
  2. V případě pozitivního výsledku testování bude žák izolován do vyzvednutí zák. zástupcem.
  3. Žáci první třídy se budou testovat poprvé 2.9. a testu může být přítomen rodič z důvodu pomoci při vlastním testování (respirátor).
  4. Testovat se nemusí žáci, kteří se prokáží negativním výsledkem AG testu ne starším 72 hodin, PCR testem ne starším 7 dní, 2x očkovaní před 14 dny, kteří prodělali onemocnění a neuběhla doba delší než 180 dní.
  5. Žáci budou poučeni o dodržování hygienických zásad.
  6. Řádná výuka začne 2.9.2021.

 

Všichni doufáme, že situace ve školách bude natolik dobrá, že nás další vlna testování nečeká a škola bude fungovat tradičním způsobem, byť za dodržování zvýšených hygienických pravidel.

 

Děkujeme za pochopení.

 

unnamed.png